Aanvullende cursussen

 

AANVULLENDE CURSUSSEN:

 

Op alle universiteiten is het mogelijk om via een creditcontract cursussen te volgen. U kunt aan sommige van deze cursussen deelnemen als werkstudent (in de avonduren) of als gewoon student (overdag). De vorm waarin maakt niet uit voor de totale studiebelasting. Cursussen psychopathologie, ontwikkelingspsychologie en psychotherapie zijn onderdeel van een opleiding i/d psychologie en situeren zich op het niveau van een Bachelor of Science of op het niveau van een Master of Science.

Daarnaast is het mogelijk om een erkende cursus te volgen aan enkele door de BVRGS erkende opleidingsinstituten.

In het onderstaande overzicht vindt U alle cursussen die erkend zijn voor de vervolmaking van uw vooropleiding. Als bewijs dat u de cursus aan een opleidingsinstituut of universiteit met goed gevolg heeft afgelegd geldt een certificaat of creditbewijs.

De BVRGS erkent de volgende cursussen:

 

1. Ontwikkelingspsychologie

VUB:

Cursus Ontwikkelingspsychologie I in het tweede jaar Bachelor of Science in de Psychologie. Docent: W. van den Broeck, Vakgroep Klinische en Levenslooppsychologie. Studietijd 180 uur, aantal studiepunten: 6. De verdeling van de studietijd is afhankelijk van uw statuut als werkstudent of gewoon student.

Ugent:
Cursus Ontwikkelingspsychologie I in het eerste jaar Bachelor of Science in de Psychologie. Docent: Bart Soenens. Studietijd:180 uur, 37,5 contacturen, aantal studiepunten: 6.

KULeuven:
Cursus Ontwikkelingspsychologie deel 1 in het eerste jaar Bachelor of Science in de Psychologie. Docent: Luc Goossens. Aantal studiepunten: 6.

Interactie-Academie:
Cursus Ontwikkelingspsychologie wordt gegeven door Sabine Vermeire. 5 dagen, plus literatuurstudie.
Erkend door de BVRGS op 20.12.2011.

 

2. Psychopathologie 

VUB:
Cursus Klinische psychiatrie in het derde jaar Bachelor of Science in de Psychologie.
Docent: C. Baeken, Vakgroep Experimentele en Toegepaste Psychologie. Studietijd 180 uur, aantal studiepunten 6. De verdeling van de studietijd is afhankelijk van uw statuut als werkstudent of gewoon student.

Ugent:
Cursus Psychiatrie in het 2de jaar Bachelor of Science in de Psychologie.
Docent: Kurt Audenaert. Studietijd 150 uur, 45 contacturen, Aantal studiepunten: 5.

KULeuven:
Cursus Psychopathologie en psychiatrie in het tweede jaar Bachelor of Science in de Psychologie. Docent: Walter Vandereycken en Sabine Tremmery. Aantal studiepunten: 6.

 

3. Basisvaardigheden / therapeutische modellen

KULeuven:

Cursus Psychologische begeleiding, counseling en consultatie m.i.v. training in basisvaardigheden in het eerste jaar Master of Science in de Psychologie. Docenten Maria Leijssen en Nicole Vliegen. Aantal studiepunten: 4.

 >>Toelatingsvoorwaarden>>